Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator SIGV

Weet je nog hoe spannend het was om examen te moeten doen? Wie weet ga je ze binnenkort zelf organiseren! We zijn bij opleidingsinstituut SIGV op zoek naar een opleidingscoördinator.

Vind je het leuk om te communiceren met (potentiële) cursisten, docenten en collega’s en is geen vraag daarbij te veel of te moeilijk? Krijg je energie van het plannen en verzorgen van opleidingen en examens? En houd jij het hoofd koel bij deadlines? Misschien zoeken we jou!

Functieomschrijving:

Als opleidingscoördinator word je onderdeel van het kleine en enthousiaste team van SIGV. Je coördineert ons opleidingsaanbod voor tolken en vertalers en bent de spil tussen cursist, docent, examinator en je collega’s. Je verzorgt de planning, voorbereiding, uitvoering en evaluatie van entreetoetsen, opleidingen en examens (online en offline). Daarnaast bied je facilitaire ondersteuning, administreer je relevante gegevens in de daarvoor bestemde systemen én borg je de kwaliteit van opleidingen en cursussen.

Wat houden je werkzaamheden in?

 • Je coördineert het cursusaanbod van SIGV en schakelt met docenten, collega’s, de examencommissie en stafafdelingen waar en wanneer nodig.
 • Je onderhoudt actief contact met cursisten, docenten en examinatoren en beantwoordt hun vragen. Voor eerstelijnshulp komt men terecht bij je collega’s, maar wanneer de vraagstukken complex worden sta jij klaar.
 • Je verzorgt dagelijks de realisatie van de opleidingen, in overleg met docenten en collega’s die de (online) opleidingen begeleiden.
 • Je ondersteunt andere werkzaamheden/activiteiten binnen SIGV, zoals contentontwikkeling voor de opleidingen en website, sales- en marketingactiviteiten en facturatie. Heel veelzijdig dus!

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende baan in een modern én duurzaam kantoor in Utrecht, dichtbij station Utrecht Lunetten.
 • Deskundige collega’s in een jonge, dynamische en gezellige werkomgeving.
 • Professionele én persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden via onze eigen Academy en doorgroeimogelijkheden binnen onze zusterbedrijven (vertaal- en tolkbranche).
 • Uiteraard: een salaris, een pensioenregeling en 25+ vrije dagen.

Wat vinden wij belangrijk?

 • Je bent sociaal ingesteld en pakt zonder moeite de telefoon op.
 • Je hebt al enige ervaring, bijvoorbeeld als docent, studiebegeleider, opleidingsadviseur of Learning & Development Specialist. Heb je nog geen ervaring bij een opleidingsinstantie? Geen probleem! We maken je wegwijs in onze wereld.
 • Je Nederlands is goed – we zijn immers een (taal)opleidingsinstituut – zowel verbaal als schriftelijk.
 • Je weet van aanpakken, ook wanneer deadlines dichterbij komen. Stress? Dat ben jij de baas!
 • Je bent flexibel, maar respecteert de gestelde kaders en procedures.
 • Je woont bij voorkeur in het midden van het land (provincie Utrecht).

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Olaf van der Ham (Business Unit Manager). Je kunt hem telefonisch bereiken op 06-82812871.

Je kunt ook nu al solliciteren met je cv en motivatie. We maken graag kennis met je.

Nog even over ons

SIGV is een geaccrediteerd en erkend opleidingsinstituut dat al ruim 20 jaar bestaat. We bieden opleidingen voor gerechtstolken, juridisch vertalers, sociaaltolken, notaristolken, technisch schrijvers en andere gespecialiseerde opleidingen. Ook verzorgen we het opleidingsaanbod van de WCS Group, een onafhankelijke organisatie die bestaat uit zelfstandige ondernemingen, waar SIGV onderdeel van uitmaakt. Je bent dus ook coördinator van de opleidingen die we verzorgen voor de 100 collega’s in Nederland en België die bij onze zusterbedrijven werken.

SIGV is sinds april 2023 gevestigd in Utrecht, waar we met drie andere zusterbedrijven gevestigd zijn in een modern en aantrekkelijk kantoor met goede faciliteiten en opleidingsruimtes. 

Sollicitatieformulier Opleidingscoördinator

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.