SIGV biedt diverse opleidingen aan.

Volgt u een opleiding Gerechtstolken in Strafzaken of Juridisch Vertalen, dan specialiseert u zich op hoog niveau. Ons onderwijs richt zich met name op bijscholing. Dit wil zeggen dat de cursussen geschikt voor u zijn als u zich wilt professionaliseren op juridisch-tolkkundig respectievelijk juridisch-vertaalkundig gebied. Daarbij is het belangrijk om te weten dat u vergevorderde (‘near native’) talenkennis moet hebben. Verder is ervaring met tolken en vertalen een absolute pre, maar niet noodzakelijk. Het instroomniveau bij de opleiding Sociaal Tolken is B2 voor het Nederlands en C1 voor de doeltaal.

Talenaanbod Gerechtstolken en Juridisch Vertalen:

Armeens, Bosnisch, Kroatisch en Servisch, Bulgaars, Dari, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hongaars, Italiaans, Kantonees, Mandarijn, Marokkaans-Arabisch, Midden-Oosten Arabisch, Nederlandse Gebarentaal, Papiamento, Pashto, Portugees, Pools, Roemeens, Russisch, Sorani, Spaans, Tarifit en Turks.

Talenaanbod  Sociaal tolken:

Arabisch, Farsi, Koerdisch Kermandji (Syrië, Irak), Koerdisch Kermandji (Turkije), Pools en Tigrinya.

 

Inschrijven

Schrijf u direct in voor één van onze opleidingen.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij nog voor het aankomende cursusjaar (2020/2021) inschrijven?

    Voor de opleidingen Gerechtstolken en Juridisch Vertalen in Strafzaken is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor het lopend cursusjaar.

    Het is wel mogelijk om in te schrijven voor cursusjaar 2021-2022. Start medio september 2021.

    Voor de opleiding Sociaal Tolken blijft de inschrijving geopend.

Contact verzoek Wilt u meer weten?

Laat ons contact met u opnemen