SIGV biedt diverse opleidingen aan.

Ingangseisen

Volgt u een opleiding Gerechtstolken in Strafzaken of Juridisch Vertalen, dan specialiseert u zich op hoog niveau. Ons onderwijs richt zich met name op bijscholing. Dit wil zeggen dat de cursussen geschikt voor u zijn als u zich wilt professionaliseren op juridisch-tolkkundig respectievelijk juridisch-vertaalkundig gebied. Daarbij is het belangrijk om te weten dat u vergevorderde (‘near native’) talenkennis moet hebben. Verder is ervaring met tolken en vertalen een absolute pre, maar niet noodzakelijk.

Talen tot dusver

We bieden cursussen aan in de volgende talen: Armeens, Bosnisch, Kroatisch en Servisch, Bulgaars, Dari, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hongaars, Italiaans, Kantonees, Mandarijn, Marokkaans-Arabisch, Midden-Oosten Arabisch, Nederlandse Gebarentaal. Papiamento,Pashto, Portugees, Pools, Roemeens, Russisch, Sorani, Spaans, Tarifit, Turks.

Inschrijven

Schrijf u direct in voor één van onze opleidingen.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij nog voor het aankomende cursusjaar (2019/2020) inschrijven?

    Voor de opleidingen Gerechtstolken en Juridisch Vertalen in Strafzaken is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor het lopend cursusjaar. Vanaf april 2020 is het weer mogelijk om tot inschrijving over te gaan.

    Voor de opleiding Sociaal Tolken blijft de inschrijving geopend.

Contact verzoek Wilt u meer weten?

Laat ons contact met je opnemen