Over SIGV

Al 25 jaar gespecialiseerd in het opleiden van tolken en vertalers.

Tolken en vertalers zijn onmisbare verbinders in de internationale communicatie. Bij SIGV zijn we daarvan overtuigd. 25 jaar geleden begonnen we met het opleiden van tolken en vertalers en sindsdien staan we voor ze klaar om ze de beste scholing en begeleiding te bieden.

SIGV is gestart met opleidingen gericht op gerechtstolken. Dit is waar onze expertise begint, maar zeker niet waar die eindigt. We hebben ons door de jaren heen verder ontwikkeld door andere gespecialiseerde opleidingen, zoals sociaal tolken, en cursussen aan te bieden.

Altijd dicht bij de praktijk

Bij SIGV blijven we dicht bij de praktijk en spelen we in op de veranderingen in het vak en de wereld. We weten precies wat er speelt in de tolkenwereld, omdat we intensief contact met onze zusterbedrijven hebben. Die bieden tolk- en vertaaldiensten aan en door te luisteren naar tolken uit de praktijk spelen we moeiteloos in op de wensen van de klant én van de tolken en vertalers.

Als opleider dagen we je uit om je te ontwikkelen en om dit te blijven doen. Wij bieden onze opleidingen op een duurzame manier aan. Dat betekent dat we ook na je opleiding contact met je houden en we je stimuleren om het beste uit jezelf te halen.

We hebben ons door de jaren heen bewezen als hoogwaardige opleider. Uiteindelijk is ons doel dat iedereen kan begrijpen wat anderen bedoelen en dat begint bij naar elkaar luisteren, verbinden en goed opleiden.

Onze visie: wij ontwikkelen de allerbeste gespecialiseerde tolken en vertalers van de toekomst.

Onze missie: SIGV als ontmoetingsplek

Het is de missie om van SIGV dé ontmoetingsplek voor tolken en vertalers te maken. Jij leert van ons, maar wij leren ook altijd van jou. Daarom staan duurzame ontwikkeling en een langdurige relatie met cursisten bij ons centraal. Je leert een leven lang, want niemand is ooit uitgeleerd. Ook wij niet.

Wij bieden jou een duurzaam ontwikkelingspad met hoogwaardig, gepersonaliseerd, inspirerend en activerend onderwijs. Of je nu net aan je carrière begint of als je al jaren meedraait, we zijn er voor jou om je te helpen te groeien.

Onze opleidingen en cursussen

SIGV is erkend als opleidingsinstituut door NQA en Rbtv. Dit betekent dat jij je met een afgeronde opleiding van SIGV in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) kunt laten registreren. Als je onze opleiding Gerechtstolken in Strafzaken hebt afgerond, nemen we je ook op in ons eigen Register van Gediplomeerde Gerechtstolken. Zo zorgen we ervoor dat we nauw contact met jou en met tolken uit de praktijk houden.

Daarnaast zorgen we er samen voor dat jij helemaal up-to-date blijft door je vakkennis op peil te houden. Je volgt bij ons verschillende bijscholingscursussen waar je PE-punten mee verdient. Onze cursussen en opleidingen zijn praktijkgericht, want dat is hoe jij de beste tolk of vertaler wordt.

Informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de opleidingen, procedures of examens? Neem contact met ons op en we helpen je verder.